Joku tippuu sängystä ja muita kommelluksia

Terkkuja pienen pieneltä ja kuumaakin kuumemmalta Koh Lipen saarelta. Viimeksi kerroin, että olimme juuri saapuneet Suomesta Thaimaaseen.

Koh Lipen rannoilla voi törmätä leppoisiin rantakoiriin.

Minulle tämä on ensimmäinen kerta Thaimaassa, mutta Sami on viettänyt täällä useamman kuukauden vuosikausia sitten. On todella hauska päästä viimein tutustumaan tähän maahan ja erityisesti sen tarjoamiin herkullisiin ruokiin (pro tip, maista tilaamaasi annosta ennen kun lisäät siihen chiliä😅) sekä nauttimaan Thaimaan edullisesta hintatasosta kalliiden Tahiti vuosien jälkeen.

Green&red curry kanalla ja thai omeletilla 2,5€

Aloitimme Aasian seikkailut Pranburin idyllisestä ja äärimmäisen rauhallisesta maalaiskylästä. Paikka sijaitsee n.30 km etelään Hua Hinistä Thaimaan itärannikolla, eikä tunnelma voisi olla erilaisempi. Siinä missä Hua Hin kuhisee elämää, on Pranburi hiljaistakin hiljaisempi. Täydellinen paikka meille aloittaa Aasian seikkailut sekä keskittyä kirjoittamiseen.

Tutustu näihin viihdyttäviin teoksiin esim. täältä https://www.ellibs.com/fi/book/9788728258347/malaika-parkaisu-paratiisissa
Yksi Pranburin nähtävyyksistä, kolme palmua 💚

Matkalla Bangkokin lentokentältä kohteeseemme satuimme saamaan yli-innokkaan kuskin. Olimme kumpikin aika väsyneitä yli vuorokauden matkustamisesta ja olisimme halunneet lähinnä nukkua. Kuski päätti toisin ja ystävällisesti esitteli Google kääntäjän avulla maataan, sekä pysähtyi useampaan otteeseen ostamaan meille erilaisia paikallisia herkkuja ja erikoisuuksia. 

Tässä oli jotain banaani härpäkettä ja kookoskerma hommaa.

Saavuttuamme Pranburiin vuokrasimme n.10min kävelymatkan päässä rannalta olevasta söpöstä bungalow-kylästä oman pienen tukikohdan muutamaksi viikoksi. Paikan omistaja oli erittäin viihdyttävä ja hauska meidän ikäinen thainainen jolla menojalkaa todellakin vipatti.

Kämppä löytyi Airbnbstä Pranburi resort nimellä.
Tälle rannalle ja vuorelle oli n. 15min kävely bungalowista.

Pranburin hiljaisuudesta huolimatta joka illalle olisi ollut tarjolla jonkun synttärit, jossa ruoka ja juoma virtasivat. Muutamista juhlista kieltäydyttyämme koimme, että meidän pitäisi kohteliaisuudesta osallistua edes yksiin juhliin. Saavuimme pieneen rantabaariin, jossa jo ilta kahdeksalta meno oli katossa. 

Kaikki paikalliset naiset olivat pukeutuneet yöasuihin ja hetken jo koin olevani ylipukeutunut, kunnes sain satiinisen unimaskin asusteeksi. Juhlat jatkuivat puolen yön paremmalle puolelle, jonka aikana saimme tietenkin kutsun seuraavan illan synttärikemuihin (emme menneet). 

Tältä kalliolta löytyy hieno kävelyreitti joka vie ”salaiselle” rannalle 🏝️

Thaimaassa näyttäisi olevan ylipäätään muodissa pyjamabileet. Erityisesti naiset tulevat erilaisissa yöasuissa juhliin ja on me nähty muutama baarikin, jotka on nimetty Slumber Partyiksi (pyjamabileet). Rantautuukohan tämä villitys myös muualle?

Thaimaastakin löytyy Bora Bora. Same same but different 🤪
Pranburissa majoituksen hintaan kuului myös oma mopo!
Ruuhkatonta rantaa riitti kilometri tolkulla.

Pranburista siirryimme muutaman viikon jälkeen yöbussilla Krabille ja tarkemmin Ao Nangin rantakaupunkiin. Alue sijaitsee eteläisessä Thaimaassa Andamaanienmeren puolella eli täysin eri rannikolla kuin Pranburi. Meri on kirkkaampaa ja hiekka vaaleampaa kuin pohjoisessa. Hintataso on etelässä hieman kalliimpi, mutta silti edullinen.

Yöbussi oli tilava ja pomppuisa. Lipun hintaan kuului eväät ja peitto. Siirtymisiin olemme käyttäneet https://12go.asia/en sivustoa ja hyvin on toiminut 👌🏼

Vuokrasimme jälleen edullisen bungalowin kävelymatkan päässä keskustan hulinoista. Hulinoita muuten riitti. Alkuun oli pieni shokki olla yhtäkkiä paikassa missä oli niin paljon ihmisiä, kauppoja, liikennettä ja ravintoloita. Tahitilla asuessamme totuimme siihen, että ympärillämme oli lähinnä haita tai ihan vaan muutama ihminen ja nekin usein kaukana meistä. 

Ao Nang friendly bungalows palveli meitä loistavasti muutaman viikon ajan. Halvimmillaan paikka löytyy Agodasta, kuten muutkin majoitukset Aasiassa.
Auringonlaskujen ihailussa oli hetkittäin tungosta.

Ao Nangissa tapasimme Karin, Johannan ja heidän Raimo koiran. Olemme tutustuneet Instagramissa reilu neljä vuotta sitten ja olipas hauska tavata nyt viimein myös oikeassa elämässä. Kari ja Johanna pyörittävät Ao Nangissa Krabin tai ehkäpä koko Thaimaan parasta sukellus sekä snorklaus yritystä Fast Mantaa.

Lisätiedot ja varaukset https://www.instagram.com/fast_manta?igsh=cjloMGdmenowZ2Zt

Kävimme eräänä päivänä snorklaamassa heidän kanssa ja emme voi kun suositella heidän yritystään. Kaikki on mietitty viimeisen päälle laitteista varusteisiin ja kohteisiin sekä henkilökuntaa myöden.

Käytiin mm. Phi Phin saarilla 🤿

Näimme retkellä mm. raskaana olevan hain. Se oli niin hieno ja pullea sekä useita vauva haita. Ensi kosketus Thaimaan vedenalaiseen maailmaan oli todella miellyttävä ja oli mahtavaa nähdä mm. hieman erilaista korallia kuin Ranskan Polynesiassa. Päivä merellä hurahti nopeasti ja palasimme onnellisina rauhalliseen bungalowiimme, fiilistelemään kaikkea mitä näimme.

Krabi on ruuhkaisuudestaan huolimatta kaunis 💚

Snorklaamisesta meillä ei ole kuvia tai videoita sillä GoPro kameramme hajosi Tahitilla emmekä ole saaneet hankittua uutta. Usein myös kun kamera ei ole mukana näkee ne kaikista hienoimmat jutut…

Kuva pallokalasta aka. Raimosta lainattu netistä🐡

Muutama viikko Krabilla hurahti nopeasti ihmismassoja ja apinoita ihmetellen sekä muutamia ystäviä tavatessa. On ollut mahtavaa nähdä kavereita joita ei olla nähnyt useisiin vuosiin ja sitten yhtäkkiä olettekin samassa maassa ja vielä samassa kaupungissa samaan aikaan, jee!

🥂
Apinat sopisivat hyvin myös Tahitin maisemiin, mutta siellä saa tyytyä kanoihin ja kukkoihin.

Krabilta päätimme lähteä saarille. Valitsimme saarista ensimmäiseksi kohteeksemme pikkuruisen Koh Lipen saaren aivan Malesian rajan vierestä.

Matka Koh Lipelle aloitettiin minibussilla ja loppumatka hoitui veneellä.

Olemme olleet täällä nyt parisen viikkoa ja pysytellään seuraavatkin pari viikkoa aloillaan. Täällä on sopivan rento ja leppoisa tunnelma. Erilaisten juhlapyhien aiheuttamat ruuhkatkin ovat jo hellittäneet ja saari alkaa paljastamaan parhaita puoliaan.

Kaunis klassikko, mutta niin meluisa 🙉

Koh Lipe on saari jossa voit hyvin kävellä joka paikkaan. Siskoni kertoi olleensa täällä joskus vajaa parikymmentä vuotta sitten ja silloin ei saarella kuulemma ollut juurikaan edes mopoja. Nyt niitä todellakin löytyy sekä muutamia autojakin. Muutoksista huolimatta Lipe on onnistunut säilyttämään leppoisan ilmapiirin, kunhan välttää kuuluisalla Walking Streetillä kävelyn klo: 19.00-21.00 aikaan.

Tungosta kehkeytymässä. Kuva lainattu netistä.

Siinä kaikki tältä erää, ensi kerralla uudet kuulumiset uudesta kohteesta! Kiitos kun olet matkassa mukana, mauruuru roa!

Lisää juttuja ja kuvia täältä, muista ottaa tili seurantaan 🙏🏼 https://www.instagram.com/saippuakuplaunelma?igsh=azA4dzQ4YnhkZTZu&utm_source=qr

PS. Koko veneessä asumisen aikana kumpikaan meistä ei tippunut sängystä tai veneestä. Nyt maissa ollessa toinen meistä on tippunut unissaan sängystä, hereillä ollessaan kävellyt päin lasiovea sekä juuri ennen nukahtamistaan onnistunut saamaan muurahaisen pureman silmäänsä 😅 arvaatko, kummalle nämä on käynyt?

PPS. Edes täällä Lipellä ei olla päästy pakoon ranskalaisia. Joka paikka vaikuttaa olevan täynnä kyseisen maan edustajia sekä joka paikassa he ovat olleet myös meidän lähimmät naapurit. Onneksi näin maissa heillä vaikuttaa olevan enemmän vaatteita päällä kuin merillä.

Auringonlaskut ja itse aurinko ovat ihan erivärisiä täällä kuin Tyynellämerellä✨

6 vastausta artikkeliin “Joku tippuu sängystä ja muita kommelluksia

  1. Heips, kiitos Thaimaan kuulumisista ne, mielenkiintoista lueskella eri paikoista siellä missä liikutte, vaatii hiukan enempi seikkailumieltä löytää ne kaikki vähempi turistipaikat, kuulumisianne kun lukee niin aina iskee kaukokaipuu, nyt kun en ole missään sosiaalisessa mediassa niin toivottavasti päivitätte toisinaan meille seikkailuistanne tänne foorumille, terveiset ja turvallisia matkoja.

    Liked by 1 henkilö

    1. kiitos kommentista ♥️ ja tosi kiva kun oot reissussa mukana! Tarkoitus on taas postailla tänne n. kerran kuussa ☀️

      Tykkää

  2. Täällä käynnistettiin harmaat aivosolut (❤️Poirot!)
    Sami on pudonnut sängystä, koska siitä lähtee komein ääni.
    Sami on kävellyt lasiseinää päin, koska unohti lasinsa.
    Meira sai muurahaisen pureman silmään, koska Thai-kulttuurissa on tunnettua, että se takaa sen, että näkee puolisonsa vuosi vuodelta komeampana. 🥰😂

    Liked by 1 henkilö

    1. 😂😂😂 hyvät päättelyt! Ja kaks ekaa meni ihan oikein 🤩 Sami sai kokea myös sen muurahaisen pureman 😂🥰 se on oikein haalinut kommelluksia nyt 🙉

      Tykkää

  3. Kiinnostavaa että päätitte suunnata Thaimaahan. Vaikka mielenkiinnolla luin jo tahitin matkaanne niin nyt ihan eri ajatuksella luen jatkoa. Olemme nyt pari vuotta käyneet thaimassa pari kertaa vuodessa. Koh Lipellä ei kuitenkaan. Palasimme eilen talvilomalta, olimme viikon ao nangissa ja toisen viikon karon beachillä. Oli paljon ihmisiä kyllä liikkeellä. Syyskuulle otettiin lennot Bangkokiin ja tarkoitus olla kuukausi Thaimaassa. Odotan innolla tulevia kirjoituksiasi. Mukavaa aikaa teille sinne lämpöön! Täällä pakkanen löi samantien vasten kasvoja.

    t. Satu

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kommentista ja ihanaa että olet reissussa mukana ♥️ Tsemppiä kevään odotukseen, on ollut kyllä aikamoinen talvi Suomessa 😱 Koh Lipe on kiva paikka, laittakaa listalle ☀️

      Tykkää

Jätä kommentti

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus